| An ti diskisyon an kréyol...
Aller à la page 1, 2 Suivante |
Accueil » Forum » Langue locale: An ti diskisyon an kréyol... |
je voudrai bien savoir ce qui se dit ici ?]
j'explique à untel] kon mwen fini fè la !
] <== sa sé an imunité pou palé fwansé mé zot pé pa itilisé'y tout lè: selman pou mandé sa moun ka di la ... é osi pou espliké ...
Vakans tout lanné
... mais an ké essayé trouvé an baguay' pou pa fè stage la en fwanss' !!!
| 6klôn a écrit: |
Kra kra kra
Dèviné ki biten? An ja an péyi la Vakans tout lanné
Non, biten sérié, vakans la sa, sé mouvman Lantou a bwatdènui Gwada
Evè an kay fin fété sa Nouyôk, an kannaval la. Kay ni dé bon ti mouvman an wo la ![]() |
| fleurepicee a écrit: |
| men ja fé program mwen pou lanné pwochaine! mé en ke ripassé bor la seine pou we si ou la!!! ![]() |
| fouyapin a écrit: |
![]() |
| fouyapin a écrit: |
![]() |
| Charnelle a écrit: |
| Je parle bien le créole (et encore...) que lorsque que je suis énervée, je sais pas pourkoi!
J'aimerai vraiment pouvoir me perfectionner au mieux, mais malheuresement je n'ai pas encore trouvé de personne pouvant me faire cette joie... mais je penses que ça viendra avec le temps et si je décide aussi d'aller passer un ti moment aux west indies. |
| Evè an kay fin fété sa Nouyôk, an kannaval la. |
| Amarine a écrit: | ||
I éliminé, i éliminé !
-------------mi règ la---------------- Adan dikisyon ta la, pa ni dot lang: yen ki kréyol ! premié moun ki palé fwansé adan dikisyon tala, y éliminé ... Nou ké rajouté an ti règle pou sa ki pa ka komprann: lè zot bizwen sav sa ka fèt isi a, zot ni ka mandé kon sa: [ je voudrai bien savoir ce qui se dit ici ?] é sa ki ni kouraj espliké zot ni ka fè: [ j'explique à untel] kon mwen fini fè la ! [ ] <== sa sé an imunité pou palé fwansé mé zot pé pa itilisé'y tout lè: selman pou mandé sa moun ka di la ... é osi pou espliké ... mé sa pé pa rentré adan diskisyon la ! Mwen sav ! Mwen movè movè movè mèm ! ![]() |
, mwen sav' aussi mé mon chè', pa fen'!
| fredo a écrit: |
Mwen menn, man ka pati Senegal. Ki moun ka vini epi mwen?
|
| FREDO a écrit: |
| Sa zye pa we, tje ka fe mal. |
| Seraph [C-RAF] a écrit: | ||
si ou ka payé biyé'a, an ka vini timal! An ti voyaj' an africa, an péké jin craché an lè sa !!! |
ou sav sa bien!!! An abô ossi | Diamant Noir a écrit: | ||
An k kwè i ni on ti érè adan signati aw, boug an mwen. Sa zyé pa ka vwè, tchè PA Ka fè mal. An tou k, cé sé proveb' la ka di
Mwen ossi an ka resté ici dan vakans la sa, c déxième lété consékitif an ka fè en Fwans é an pé di zot ké i rèd!! Mon chè, ni yon dé zoives i ka resté an Panam la pendan vakans la, alo nou kay essayé vwè an ki jan nou kay organizé vakans la. é pi nou ké ni ka fè dé plan ent' moun volcréole. Ka zot di?? |
| Diamant Noir a écrit: | ||
|
mwen mêm ka prany madinina pandan dé mwa é pandan dé mwa ta la an ké alé gwada é lanné prochèn an kay karnaval big foss pou sa ka rété ici a
sa sa ka fé 10 ans an po ko pasé an vakans ici
mwen sé on "métro" blonde épi zié blé,mwen pé pa souvan palé kréyol pask mwen pa ni pèson pou palé,es zot paré pou diskuté avé mwen?mwen actuellement an vacans Marseille épi zoraj jodi a .
| may a écrit: |
mwen sé on "métro" blonde épi zié blé,mwen pé pa souvan palé kréyol pask mwen pa ni pèson pou palé,es zot paré pou diskuté avé mwen?mwen actuellement an vacans Marseille épi zoraj jodi a . |
.
.
Kra kra kra
Dèviné ki biten? An ja an péyi la Vakans tout lanné
Non, biten sérié, vakans la sa, sé mouvman Lantou a bwatdènui Gwada
Evè an kay fin fété sa Nouyôk, an kannaval la. Kay ni dé bon ti mouvman an wo la ![]() |
Enfin bref moun la sa ké rekonèt li!
icidan
| ki sa zié mwen blé ,es ou ni on pwoblem évè sa?mwen kaî souvan "panam" si ou vlé sav adan bon soiré.kaz mwen sé à Rouen es ou konnèt?mwen sé on gran zoukeuse ti mal ou pé pa mêm imaginé mwen pa pè.sa mwen di dépi lontan : mwen noir an didan mwen |
Yes ay !!!
mwen sé on "métro" blonde épi zié blé,mwen pé pa souvan palé kréyol pask mwen pa ni pèson pou palé,es zot paré pou diskuté avé mwen?mwen actuellement an vacans Marseille épi zoraj jodi a . |
| tallula a écrit: |
| Alo mes zanmis couté bien
Dimanche Paques mwen décidé aye l'église , dépi temps an, l'église té plin jou ta la, moun jiss déwo ka suiv lan mess Bref, fois ta la mwen décidé pren l'hostie, zot sav bienke lè zot pa allé l'église dépi an moment zot pé pa pren l'hostie. Bon mwen ka allé pren ti l'hostie mwen gentiment, et mandé bondié ba mwen foss pou mwen pa énervé mwen a nimpot ki occasion kon d'abitid Messié bondié an lè mwen, ba mwen lè, pli croyante ki mwen jou ta la pa té ni. pendant mwen ka valé l'hostie bondié a, ohohohoh mwen poco mantché trapé bab épi an madam, pou an plass, mé l'hostie ka travaye mwen, mwen pa ka di ayen, mé mwen ka toufé. Bondié padon, an l'église bondié a mwen pé pa di ayen. Ti manmaille ka couri an pié mwen, yo pa ka di padon, l'hostie a ka tranglé mwen... Breffons! Mwen simié soti an l'église bondié a , pass crise ké pren mwen, allé chèchè dé baguette pain Le lendemain mwen kaye travaye, mwen poco rivé yo ja anlè do mwen, tension mwen ka monté Mais mwen an lanmain bondié, simaine ta la mwen péké di zot ayen ayen Eh ben mwen ka ouvè courrier mwen, gadé ki moun ki pensé à mwen an simaine sainte la, ou pa jan sav Ki sa mwen ka vouè, yo pa lé payé mwen an bagaille mwen fè
Bondié excisé mwen Mondié,mais là , an pé pa enco, mwen ké obligé faché mais faché fo Mwen ké ba zot la suite apré pass mwen toujou ka chèché moun la ki fè bétiz ta la, mwen certain mwen ké pan an moun la Ratp, é moun ta la mwen ja ni histoi épiye mais i pa ka pren lisson. Lan main mwen ka démangé mwen Jis qu'à bo matin an mwen pa té conduit train moun la woyee mwen aigrie et bondié mwen pa té lé sa, an tout cas pas pour le moment BONDIE PADON |
| Sympa a écrit: |
| sé dam bonjou !!
mwen ké décend madinina an mwa pou profité , pass sa ka fè dé zan ke mwen pa viré bo kay mwen ! é mwen bizoin mangé an bel moceau dachine !! |
)
| Charnelle a écrit: |
| Je parle bien le créole (et encore...) que lorsque que je suis énervée, je sais pas pourkoi!
J'aimerai vraiment pouvoir me perfectionner au mieux, mais malheuresement je n'ai pas encore trouvé de personne pouvant me faire cette joie... mais je penses que ça viendra avec le temps et si je décide aussi d'aller passer un ti moment aux west indies. |
| colchique a écrit: |
| zot pa ni ayen pou di encow? |
| Timale a écrit: | ||
sé sa mwen ka wè ! yo tout kité sa tombé ... a mwens pa rété moun ki sa palé kréyol asi Volkréyol !!! ola zot yé ? Bon ! le 08 novamb 1970 i ni an gran évèneman ki fèt: es zot sav di ki évèneman mwen ka palé ? Tou lé zan, fo nou fété évèneman tala pas i tro fèt ! mwen wè dat la ka rivé a gran pa, alò mwen ka palé di sa dépi jodi a ... sa nou ké fè jou tala ? ki organisasyon nou ka mété an plas ? Ps: sa ki pa sav, mandé sa ki sav ! |
| Citation: |
| Ps: sa ki pa sav, mandé sa ki sav ! |
| fleurepicee a écrit: | ||||||
'sa ki ni jou ta la? men ka mande'w pis ke ou sav'!!!! |
| ayayayaaaaaaïïïï men té ja oublié sa! pa oublié peté champomy la! |
| tifab972 a écrit: | ||
Champony? bagay tibolom ki la é mwen pé ké tibolom enco! mwen mem c Veuve cliquot ou bien Moet & Chandon mwen ka bwè jou ta la ou bien an ti Nicolas Feuillate |
kon sa ou ke ni appareil foto nimerik jetabl'!!!!!! | Amarine a écrit: |
| Gadé sa !
Mwen mem, mwen ka rété en France pour lété la sa. Mè lanné pwochaine... euh... ![]() |
| Citation: |
| Mi Fleurepicee: i ka prenn direction Martinik épi la Réunion ! Mwen di zot sa, sa pa normal ! |
| sa chèèèèèèè kan mêm'!
men ke vwe ave tout' se volcreolien pou nou kotize ensemb'! kon sa ou ke ni appareil foto nimerik jetabl'!!!!!! |

| Meylli a écrit: | ||
Ou kontan Tifab ???!!! Souri ba nou, ba tout volcréoliens ki ka kotizé pou'w......... ![]() |
| tifab972 a écrit: |
|
yélélé Bon alors cotisez cotisez |
| Meylli a écrit: | ||
tensyon tifab ! adan diskisyon ta la ou pé pa palé konsa !!! si ou pa palé kreole, yenki kreole, ou éliminé !!! |
|
ah oui c vré mwen té oublié sa mem! eskizé eskizé! mwen pé ratrapé co mwen ? |
| Timale a écrit: | ||
sé sa mwen ka wè ! yo tout kité sa tombé ... a mwens pa rété moun ki sa palé kréyol asi Volkréyol !!! ola zot yé ? Bon ! le 08 novamb 1970 i ni an gran évèneman ki fèt: es zot sav di ki évèneman mwen ka palé ? Tou lé zan, fo nou fété évèneman tala pas i tro fèt ! mwen wè dat la ka rivé a gran pa, alò mwen ka palé di sa dépi jodi a ... sa nou ké fè jou tala ? ki organisasyon nou ka mété an plas ? Ps: sa ki pa sav, mandé sa ki sav ! |
| Nina a écrit: | ||||
Bon ki moun ki pé di mwen ka ki fèt lé 08 novemb 1970 pas' en pa sav!!!!! |
|
si cé sa mwen compran mwen cwè cé anniversaire misié timale! |
| Nina a écrit: | ||
Pschiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttt Gadé misié timale, tan mwen sé té lé 31 mai 1970 é en pa rousouvwè ayen!!!! Mé lanné la poko fin' alô en ka atend toujou!!!! |
| yé kri..... |
rèspé pou tout' moun ki ka ba kréyol la fos' la i mérité la
diskission an mo zot pa ni sijè pou rilancé
politique
mwen pa ka suiv sa
| joko972 a écrit: |
| mwen ka descende matinik pou troi mois avril ta a |
| weshcsamem a écrit: | ||
|
| Timale a écrit: |
| Bon ! Nou ké rilansé an lot ti diskisyon an kréyol ...
Sa zot di ? nou ké gadé menm règ la: ----------------- mi règ la---------------- Adan dikisyon ta la, pa ni dot lang: yen ki kréyol ! premié moun ki palé fwansé adan dikisyon tala, y éliminé ... Nou ké rajouté an ti règle pou sa ki pa ka komprann: lè zot bizwen sav sa ka fèt isi a, zot ni ka mandé kon sa: [ je voudrai bien savoir ce qui se dit ici ?]
é sa ki ni kouraj espliké zot ni ka fè: [ j'explique à untel] kon mwen fini fè la !
[ ] <== sa sé an imunité pou palé fwansé mé zot pé pa itilisé'y tout lè: selman pou mandé sa moun ka di la ... é osi pou espliké ...
mé sa pé pa rentré adan diskisyon la ! Pa biswen chocolaté ko zot pou sav ki jan zot ké ékri'y ... anni ékri kon zot pé ! ------------------------------------- Es zot paré ? Sa zot ka fè grand vakans tala ? Mwen, sé isi a mwen ké pran bain soley mwen pas' mwen pa ni vakans lété tala ... vakans mwen sé an oktob ! es zot pé kompran sa sé an la vi ? Sa mwen ké pé fè an oktob alô ke tout moun ka travay ! É zot ? ola zot ka pran'y pandan vakans la ? ![]() |
Ka i ka fet an le vol la? An ka ba zot tout fos la. An ka pwen ti bwen fwadi a Anglete ale me le ou tann le 25 jin, lontan an ja rive Paris. An ke eseye siwote tibwen pannan an Paris e apwe sa, an kann plonje Gwada! Depi septanm rive boug a zot ka debake Matinik pou la repwiz. An pe ke ge ni tan siwote Gwada an vakans la sa paske an ke ni on paket travay me si zo ve mete mwen asi yonn,de plan an vakans la, pani pwoblem, an ke a bo.
Bon de la mem an pe tade paske travay an tch... an mwen se jou la sa! Adan on pita!!!
Accueil » Forum » Langue locale: An ti diskisyon an kréyol... |