|
|
| Parlez vous créole ? |
| Couramment |
|
40% |
[ 91 ] |
| Modérément |
|
25% |
[ 57 ] |
| Très peu |
|
14% |
[ 33 ] |
| En apprentissage |
|
13% |
[ 31 ] |
| Jamais |
|
6% |
[ 15 ] |
|
| Total des votes : 227 |
| Voir tous les Sondages |
|
| Auteur |
Message |
|
|
 |
ti-hibiscus Enregistrement
Genre: Femme Inscrit le: 15 Mar 2008 Sujets: 0 Messages: 6 Localisation: lakou pari
|
Posté le: 15 Mar 2008 15:27 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
ok mési Drine, sa dous, an ka tchenbé!
Lanné la-sa sé o meksik an ké pran ti vakans an mwen, sa ka changé tibwen, lé antiy sé on
bel péyi mé ni dot osi! _________________ "Pa konté asi zyé a lézot pou domi" |
|
|
 |
Drine Classe Eco 

Genre: Femme Inscrit le: 09 Nov 2003 Sujets: 28 Messages: 5619 Localisation: *Lasserre Mornalo...Nancy*
|
Posté le: 15 Mar 2008 18:42 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
Pooo, ou ni chans, an ka èspéré ou ké ni bon solèy...
A pli ta ! _________________ »»-(¯`·.·´¯)->☆---Sé kouto sèl ki sav sa ki an kè a jiromon---☆<-(¯`·.·´¯)-«« |
|
|
 |
antillesH Enregistrement
Genre: Femme Inscrit le: 23 Mar 2008 Sujets: 0 Messages: 1 Localisation: 92 - Hauts-de-Seine
|
Posté le: 28 Mar 2008 23:12 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
mwen li jiska paj 12 mwen te gen on ti mal pou mwen te suiv, men mwen rivé konprann san pwoblèm. Mennaj (petit ami) mwen se on madinina, mwen rivé palé kreyol ak li souvan now, é kreyol pa m nan trè pwoch de pa li, nou fè menm konsta a, gen anpil bagay ke nou gen an komun.
Pou grande vakans 2007 mwen te alé Montpellier, lakay on zanmi mwen ki étudiante menm jan avèk mwen, apré mwen te retounen sou Paris, é mwen te pasé on vakans siwomyèl ansanm ak mennaj mwen . Nou patajé anpil bagay, li fè mwen dékouvri Paris, li fè mwen konnen on séri deu bagay de koté li soti martinik et mwen de haiti chérie mwen. Li te ri anpil leu mwen di li ke isit lan yo ka rélé mwen Chabine, men lakay mwen sé "Grimelle" (li pat konn mo sa) yo di pou fi tankou mwen, gen anpil fanm konsa nan peyi an, ak mulatresse tou, et gason chabin sé "Grimo" yo rélé sa nan tout peyi an . Et mwen te reprann travay mwen tou, car mwen fè job étudiant tan partiel.Pou vakans ané sa mwsen ta vlé alé Toulouse, Espagne ak Lyon
Sa fè m plezi anpil pou mwen patisipé sou forum sa avek nou, à la prochène |
|
|
 |
maoul974 Enregistrement
Genre: Homme Inscrit le: 03 Déc 2007 Sujets: 3 Messages: 17 Localisation: 974 - Réunion
|
Posté le: 04 Avr 2008 19:21 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
wayo ,pena problinm ki di en morisien ,mwin kréol réyonè,pa tro for pou lo grafi konm i di isi batay dann pit pou koné ki manir ékri lo mo,alors lo mo i fo kosé ,gran bonzour les antilles ,dalon dalone péi bordé lamérik,kréol partou toultan dann tout nasyon,pou lo nou apél sa mikss kan nou zoué lo kouri ,lo mér ,konm in téritwar nétre gran plésir koz senm zot partou si la tér ,télmen finn ti konm in kanét pou zwar konm nou lé?larg pa ,narvu |
|
|
 |
sean705 Enregistrement
Genre: Femme Inscrit le: 01 Fév 2008 Sujets: 2 Messages: 9 Localisation: 46 - Lot
|
Posté le: 08 Avr 2008 19:55 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
sijé a cé vakans a zotes ola zote ké passe yo?  |
|
|
 |
sista faraie Embarquement 
Genre: Femme Inscrit le: 31 Oct 2006 Sujets: 21 Messages: 189 Localisation: 93 - Seine-St-Denis
|
|
|
 |
Drine Classe Eco 

Genre: Femme Inscrit le: 09 Nov 2003 Sujets: 28 Messages: 5619 Localisation: *Lasserre Mornalo...Nancy*
|
Posté le: 09 Avr 2008 17:29 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
Poo, pou vakans, an poko prévwa ayen. Mwen menm poko sav ola an kalé, ni ka an kay fè dè bon. An té ké enmé ay bòdlanmè pou mwen pran ti bwen solèy é an ti zing koulè, pas an blan kon an nannan a k.oko .
Bon lé pèp, adan an plita ... _________________ »»-(¯`·.·´¯)->☆---Sé kouto sèl ki sav sa ki an kè a jiromon---☆<-(¯`·.·´¯)-«« |
|
|
 |
sanahell Classe Eco 

Inscrit le: 23 Sep 2003 Sujets: 63 Messages: 6494 Localisation: région parisienne
|
Posté le: 09 Avr 2008 17:39 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
| Adan dé simèn man ka pati lézantiy. Man sé pati lésétazini an juiyé mè i tibwen two chè ban mwen . |
|
|
 |
douce_caline Siège service 
Genre: Femme Inscrit le: 11 Sep 2003 Sujets: 13 Messages: 945 Localisation: Paris(75)-Gwadada
|
Posté le: 26 Mai 2008 14:39 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
tout' sa ki ka pati o zenti zot ni chans minm..dèpi lanné passé an pa rentré a kaz, vwè la fanmi,lé zanmi, majé bon manjé a la matèr..é a pa lanné la sa kè an ké rentré alô pwofité biyen ban mwen si ou plé ! _________________ Tout vient a point qui sait attendre..ne desespères jamais et tu seras recompensé! |
|
|
 |
Skydig Siège service 

Genre: Homme Inscrit le: 15 Jan 2002 Sujets: 13 Messages: 715 Localisation: Fodfwans, chè !
|
Posté le: 26 Mai 2008 16:03 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
Mwen mèm, man za anba solèy la ek dènié vakans man pran sété pou alé Kiba, sa ja ka fè dizan !
Man ké pozé tibren konjé an sèktanm mé man po ko sav koté man ké alé. Man sé bien ay fè an ti tou oliwon lakarayib, paskè i ni anlo ilèt éti sé yenki aéwopo la man konnèt (davwè man ka condui avion).
Mèm si man ka rété Matnik, man ka wè i ni détwa koté man pa mèm konnèt kontèl Les Gorges de la Falaise. Lè ou ka vizité an péyi, sé la ou ka chèché dékouvè tout ti kwen'y, mè lè ou ka abité'y, sé pa an patat ou ka fè. Lèwgadé sa bèl tèlman lè ou ka drivé épi détwa zanmi épi zot ka touvé an ti koté bien réyèl, fok man fè sa pli souvan olié rété douvan owdinatè !  _________________ @ plis |
|
|
 |
wolfy Embarquement 

Genre: Femme Inscrit le: 03 Aoû 2002 Sujets: 2 Messages: 456 Localisation: Martinique
|
Posté le: 27 Mai 2008 02:48 Sujet du message: An ti diskisyon an Kréyol... |
|
|
Pou an moun ki ka kondui avion, sa rèd ou pé pa pran plis vakans ki sa !
Mwen mêm man an vakans atchèlman. Adan an simèn man ka alé la France. An pa djè enmen sa anko, man simiè alè Etats Unis, mè davrè tout fanmi mwen an Frans, fok mwen alé fè yonn dé ron kan même !  |
|
|
 |
|
|
|
 |
|